Sam and Paul Vogel are no strangers to a good home refurb. ‘This is the sixth home we have ‘done’, and almost all of them have appeared in some sort of magazine or media before’, says the stylish Sam, who is an ex PR and now a fashion designer with her own label Homespun. Her husband Paul is an international textile designer working for firms such as Calvin Klein, Guess and Heal’s, and as we chat at the kitchen table in her Suffolk home, she is showing us clippings of their previous houses, which comprise everything from rambling farmhouses to slick London apartments, as well as family pictures of their three sons through the years as they have grown up. Now their children Felix, 16, Rufus, 13, and Milo, 12, are firmly settled here in their current home, which was originally a modest two bed bungalow but has been almost tripled in size to five bedrooms, five bathrooms and four reception rooms since its renovation.

 

 

‘I’m very into recycling furniture, which is why one of our sitting rooms looks exactly like our London loft from 20 years ago,’ laughs Sam. ‘Our white Smeg fridge was in one of the cottages at our old houses. I’ve learnt to only buy what I love so I always want to re-use it. Even in terms of the appliances, I bought good quality in the first place and we have had the same equipment for many years. We also have a utility room for washing and drying, but I like to call it our futility room.’

 

 

The couple wanted the kitchen cabinetry to be ‘simple and highly functional’ and when it came to planning the layout it was all about creating a space that was central to the house and had a great sense of light, space and flow. ‘Keeping the chimney was a pragmatic decision initially – it would have been just so expensive to pull out – but I actually like the idea now that this kitchen is not all open plan.’ By creating a little separation between the kitchen and the snug, the family now have a reading nook at the back of the dining area. ‘So I can be reading in the back but still keep a vague eye on homework sessions,’ says Sam. ‘We like that we all have lots of spaces to retreat to in this house.’

 

Photos by Darren Chung

 

Article by: Ciara Elliott